Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatásunk a www.raczbutorhaz.hu honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki.

  1. Az adatkezelő

Neve: Rácz Bútorház Kft.

Elérhetősége: raczbutorhaz@gmail.com

Képviselő neve: Rácz Gabriella

Elérhetősége: raczbutorhaz@gmail.com

Hivatalos levelezési cím: 7630 Pécs, Álmos utca 1.

Adatkezelő honlapjának címe: www.raczbutorhaz.hu

Cégjegyzékszám: 02-09-060849

 

  1. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

 

  1. Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

 

  1. 1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkon keresztül

 

Ha a  www.raczbutorhaz.hu  oldalon kihelyezett „Kapcsolat” gombra kattintasz, találni fogsz egy linket„Ha üzenetet kíván küldeni, akkor KATTINTSON IDE” felirattal.

 

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?

Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk neked, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudd felvenni velünk a kapcsolatot.

Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül az raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre küldesz üzenetet, vagy bármely e-mail címre, amelyet kollégáink használnak és már a tudomásodra hoztuk, így kezeljük adataidat:

 

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Nyilvános elektronikus levelezési címünkre, vagy a kollégáink által használt e-mail címekre közvetlenül is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatodat, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadod el ajánlatunkat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

Mi történik, ha elfogadod ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadod, eredeti üzenetedet iktatjuk, elhelyezzük a saját papír alapú mappádban, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Az üzeneted a saját postafiókunkban landol. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

  1. 2. Ajánlatkérés a honlapunkra kihelyezett űrlapok segítségével

 

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?

Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk neked, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról tudd felvenni velünk a kapcsolatot és onnan küldj nekünk ajánlatkérést. A neved, az e-mail címed, a telefonszámod megadását kérjük. Az üzenet mezőt nem kötelező kitölteni. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy részletet ajánlatot küldhessünk neked, a kérésednek megfelelően.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Az üzeneted a saját postafiókunkban landol. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadod el ajánlatunkat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

Mi történik, ha elfogadod ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadod, eredeti üzenetedet iktatjuk, elhelyezzük a saját papír alapú mappádban, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

 

  1. 3. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

 

Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül az raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre küldesz üzenetet, vagy bármely e-mail címre, amelyet kollégáink használnak és már a tudomásodra hoztuk, így kezeljük adataidat:

 

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Nyilvános elektronikus levelezési címünkre, vagy a kollégáink által használt e-mail címekre közvetlenül is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatodat, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, nem fogadod el ajánlatunkat, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az  raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

Mi történik, ha elfogadod ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadod, eredeti üzenetedet iktatjuk, elhelyezzük a saját papír alapú mappádban, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

 

  1. 4. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

 

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

A honlapunkra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk a telefonszámodat. Valószínűleg bemutatkozol, így a nevedet is megismerjük. Ez mindenképpen szükséges adat, ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadunk. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk, ha épp nem tudjuk felvenni a telefont.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az  raczbutorhaz@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámodat felírjuk a saját, iktatott mappádra, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.

 

  1. 5. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

 

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

  • Számláinkat elsősorban elektronikusan állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázi név, számlázási cím, e-mail cím.
  • A számlát, papír alapon küldjük el neked, ilyenkor csak a név és a levelezési cím megadását kérjük. Ha a papír alapon kiállított számlát e-mailen, szkennelve is szeretnéd megkapni, az e-mail címedre is szükségünk van.
  • Ha a számláinkat átutalással kérjük kiegyenlíteni, a bankszámlakivonat tartalmazza a nevet és a bankszámlaszámot.

Jogi kötelezettségünk a számlázás, kénytelenek vagyunk elkérni ezeket az adatokat.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama nem a mi döntésünk, jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.  

 

Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?

Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

 

  1. 6. Szolgáltatásaink teljesítése

 

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

  • Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataiddal: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási név, számlázási cím.
  • Ha írásbeli megállapodást kötünk, további személyes adatokat is elkérünk: kapcsolattartó neve, e-mail címe, telefonszáma, levelezési cím, bankszámlaszám.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az általad megrendelt szolgáltatás teljesítése.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartamát nem tudjuk pontosan meghatározni, mert függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adataidat.

 

Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?

Szolgáltatásaink természetéből fakad, hogy tudnunk kell, kivel kötünk szerződést akár szóban, akár írásban. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a szerződéskötés elmarad és töröljük minden adatodat a rendszereinkből.

 

  1. 7. Együtt dolgozunk másokkal

A teljesség igénye miatt szót kell ejtenünk róla, hogy kezelünk személyes adatokat abból a célból is, hogy konzultáljunk hasonló területen dolgozó szakemberekkel, segítséget kérjünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikat is zavarjuk.

 

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. Nem ritka, hogy eleve foglalkozás szerint kerülnek elmentésre ezek a nevek a telefonunkban, pl. szakértő Erzsi, vagy marketinges Máté, szövegíró Juli. Ezeket az adatokat vagy egy névjegykártyáról, vagy egy levélből, esetleg honlapokról gyűjtöttük be. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy törlési kérelemig.

 

A jogos érdek miatt

Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével egyáltalán nem sértjük partnereink magánszféráját. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre. Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, egyszerűen megszakítjuk az üzleti kapcsolatot és töröljük az adatokat.

 

  1. 8. Elektronikus megfigyelő rendszert üzemeltetünk

 

Személyesen is találkozhattunk velünk az irodánkban és a raktárunkban, ahol kültéri és beltéri elektronikus megfigyelő rendszert üzemeltetünk.

 

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Irodánk és raktárunk vagyonvédelme érdekében elektronikus megfigyelőrendszert üzemeltetünk, így a látogató személyek is felvételre kerülnek. A kamerarendszer által rögzített képmást hozzájárulás alapján kezeljük. A figyelmeztetést kihelyeztük a bejárati ajtóra, ha valaki belép a helyiségbe annak tudatában, hogy róla kamerafelvétel készülhet, a belépést ráutaló magatartásnak tekintjük.

Rögzített felvétel készül mindenről, de fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy rendszerünk valóságshow közvetítésére is alkalmas. Aki bejön hozzánk, élőben tekintheti meg magát a kihelyezett televíziókészüléken keresztül. Természetesen csak miután elolvasta és elfogadta a papír alapon átadott külön tájékoztatásunkat. Szintén ráutaló magatartásnak vesszük, ha a tájékoztatás elolvasása után is a helyiségben marad vendégünk. Aki nem szeretné, hogy videofelvétel készüljön róla az irodánkban, annak sem tesszük lehetetlenné szolgáltatásaink elérését. Átülünk a szomszédos kávézóba egy beszélgetésre.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A felvételek időszakosan, 60 napon belül automatikusan törlődnek.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Egyszerűen, szóban vagy írásban, telefonon vagy e-mailen. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. A hozzájárulásod visszavonását követően töröljük a rólad készült felvételt, feltéve, hogy nincs más jogalapunk a felvétel megtartására, így például az nem szükséges jogi igényünk előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez.

 

  1. 9. Facebook üzleti oldalunk, “Rácz Bútorház” néven

 

Az oldalra ugyan belinkeltük az adatkezelési tájékoztatónkat, de nem látjuk biztosítottnak személyes adataid megfelelő kezelését. Privát üzenetet nem fogadunk az oldalon. Kérünk, ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, hivatalos csatornáinkon keress minket, a fent már részletezett módokon. Például küldj üzenetet honlapunkon keresztül, vagy közvetlenül a levelezési címünkre, de hívhatsz is minket!

 

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Ha kedveled oldalunkat a neveden kívül a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat látjuk, hozzájárulásod alapján. A felület üzemeltetésének célja szolgáltatásaink népszerűsítése, szakmai anyagok és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.  

Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ami azt jelenti, hogy fizetünk érte, hogy még több emberhez eljussanak a bejegyzéseink. Ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveled vagy nyilvánosan osztod meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásaidat, hozzájárulásod alapján.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Különösebben nem őrizzük, nem ez a pontos kifejezés rá. Van egy felület, amin mi vagyunk az adminisztrátorok, de te rendelkezel alapvetően mindenről. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén ez az időpont hamarabb bekövetkezik, mint ahogy te döntöttél róla, mert a moderálási jogot fenntartjuk magunknak.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal” gombra! A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

  1. 10. Van Facebook csoportunk

 

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Ha belépsz a csoportba, a nevedet, a nyilvános profilodat és a hozzászólásaidat látjuk, hozzájárulásod alapján. A csoport működésének célja a tanfolyam anyagának megosztása zárt körben és a feldolgozás során felmerülő kérdések megválaszolása, az önállóan készülő munkák ellenőrzése.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A csoport működéséig vagy kilépésedig.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Lépj ki a csoportból! A saját hozzászólásaidat bármikor törölheted. Ha kilépésed után maradt hozzászólás a csoportban tőled, kérésedre haladéktalanul töröljük. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

 

  1. 11. Tudunk küldeni hírlevelet

 

Honlapunkon van feliratkozási lehetőség reklámot is tartalmazó hírlevelünkre.

 

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Hírlevelünkre a neved és az e-mail címed megadásával tudsz feliratkozni. Ezeket az adatokat hozzájárulásod alapján kezeljük, abból a célból, hogy értesítsünk a legfrissebb információkról, akcióinkról.

 

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Leiratkozásig.

 

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hírlevelünk végén találsz egy „Leiratkozom” linket, amelyre ha rákattintasz, eléred ezt az eredményt.

 

  1. 12. Sütiket is kezel honlapunk

 

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

 

Oldalunkon egyetlen sütit helyeztünk el, mégpedig a sütit elfogadó sütit (ehhez nem kell hozzájárulás). Mégis kihelyeztünk egy süti elfogadó sávot is, de csak azért, nehogy szó érje a ház elejét, és pont nálunk maradjon le az oldalról az a rendkívül fontos sáv, amelynek eltörlésére a jövőben alappal számítunk.

 

Figyelmeztetnünk kell azonban, hogy oldalunkat összekötöttük a két közösségi oldalunkkal (át tudsz menni a Facebook és az instagram oldalakra, meg tudod osztani a Facebookon a bejegyzéseinket). Ezek a közösségi oldalak szintén elhelyeznek a gépeden sütit, olyanokat is, amelyek személyes adatokat gyűjtenek rólad. Ezeket az adatokat nem ismerjük meg, nem látjuk. Ha nem szeretnéd, hogy a közösségi oldalak sütiket helyezzenek el a gépeden, kérünk téged, kapcsold ki a saját böngésződben a lehetőséget.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket. A Google Chrome rendszerében kattints a honlapunk neve melletti lakatra (bal oldalon). Legördül egy sáv, amelyben látni fogsz egy teasüteményre hasonlító ikont. Mintha egy kekszbe már beleharapott volna valaki, pont úgy néz ki. Ha ezt megnyitod, nyomon követheted, hogy melyik oldal, milyen sütit telepít a gépedre és egyesével ki tudod iktatni őket.

Oldalunk szerencsére mobiltelefonon is jól működik. Ha mobilon keresztül ismerkedsz a cikkeinkkel, szolgáltatásainkkal, szintén ki tudod iktatni a sütiket, pl. Safariban a Beállítások, Safari, Összes süti blokkolása parancsokra kattintva.

Összefoglalva: mi nem gyűjtünk rólad személyes adatot sütiken keresztül, más rendszerek viszont igen, de ezeket uralhatod, irányíthatod.

 

  1. 13. Más marketing tevékenységet nem folytatunk honlapunkon

 

Honlapunk nincs összekötve más rendszerekkel, követő kódot nem ágyaztunk be. Oldalunkon keresztül van lehetőséged megosztani a Facebookon a bejegyzéseinket, a saját döntésed alapján, ezekben az esetekben nem látjuk, ki osztotta meg a bejegyzést és a közösségi oldal adatkezelési tájékoztatása lép érvénybe.

Oldalunkon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheted instagram vagy facebook profilunkat, ezt a tevékenységedet mi nem látjuk, fogalmunk sincs róla, ki kattintott rá.

 

  1. Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás

Creagroup Hungary Kft.; Székhely: 7633 Pécs, Páfrány utca 11. 1/9; Adószám: 24254416-2-01; Telefonszám: 06 20 496 6900;                     E-mail:  info@creagroup.hu

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, elvi lehetőség valamennyi személyes adat megismerésére a szerver karbantartási munkálatok, vagy a távoli felügyeleti tevékenységük során. Az elvi lehetőség nem azt jelenti, hogy bármit megnéznek, azért dolgozunk velük, mert megbízható csapat. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.

Szállítás

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége: futár cégek, szállítmányozó cégek
Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.
Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart.
Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, az  Infotv. 5. § (1) bekezdése.

 

  1. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem továbbítunk személyes adatot.

 

  1. Mindent biztosítunk, amihez jogod van

Ha a fentieket alaposan átolvastad, láthattad, hogy a következő személyes adatkategóriákban találkozhatunk személyes adatokkal:

neved, e-mail címed, telefonszámod, számlázási neved, számlázási címed, foglalkozásod vagy fényképed (ha a leveleid végén megjeleníted), bankszámlaszámod, levelezési címed, hozzászólásaid különböző felületeken, esetleg videófelvétel rólad.

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb.

 

  1. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Kérésedre sem módosítjuk a leveled végén elhelyezett fotót, amit köszönünk, jó dolog archoz kötni a levélírót. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

 

  1. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Kérned sem kell, magunktól töröljük indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk rólad egy személyes adatot, ami nehezen elképzelhető, szintén törölni fogjuk.

Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, törlés lesz a vége gond nélkül.

Személyes adatot nem hozunk nyilvánosságra, ezért az elfeledtetéshez való jogot nehéz értelmezni nálunk. Nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha mégis előfordulna, mert mondjuk névvel adsz rólunk klassz véleményt, vagy kiteszünk egy közös fotót a közös munkáról, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked.

 

  1. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Azt már írtuk, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk rólad személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheted.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

 

  1. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. Kedves Partnereink! Mindannyian tudjátok hol értek el minket, a tiltakozásokat is oda várjuk.

 

  1. Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Hm… tekintve, hogy milyen kevés adatkategória jöhet szóba (név, e-mail cím, telefonszám, esetleg hozzászólás), gyanítjuk, nem tőlünk várod a megoldást. Ha mégis, nagyon szívesen átadjuk neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat

 

  1. Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

 

  1. Elrontottunk valamit?

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, ügyfélszolgálatunk örömmel segít és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: raczbutorhaz@gmail.com

Ha nem velünk szeretnél társalogni, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:   http://birosag.hu/torvenyszekek  ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

 

  1. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk. Profilalkotást sem.

 

  1. A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során nem kellett figyelembe vennünk a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Külön mérlegelés nélkül is színes eszköztár óvja az elektronikusan és a papír alapon tárolt dokumentumainkat.

Honlapunk, tárhelyünk és szerverünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik. Tanúsítványok, jogtiszta szoftverek, vírusírtók, bonyolult jelszavak adottak, így fordulhat elő, hogy néha magunkat is kizárjuk a rendszerből.

A fizikai védel: rács, riasztó berendezés, távfelügyelet, elektronikus megfigyelőrendszer, páncélszekrény.

  1. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be, szintén átírjuk, kiegészítjük, még hosszabbá tesszük.

INTÉZKEDÉSI HATÁRIDŐ

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket  Ön  kérelme  nyomán, késedelem  nélkül,  de legkésőbb  a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedéselmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

Az adatkezelő és  az  adatfeldolgozó  a  tudomány  és  technológia  állása  és  a  megvalósítás  költségei, továbbá  az  adatkezelés  jellege,  hatóköre,  körülményei  és  céljai,  valamint  a  természetes  személyek  jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat  figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

  1. a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;
     
  2. a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;
     
  3. fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;
     
  4. az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai  és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.

 

AZ ÉRINTETT TÁJÉKOZTATÁSA AZ ADATVÉDELMI INCIDENSRŐL

Ha  az  adatvédelmi  incidens   valószínűsíthetően   magas   kockázattal   jár   a   természetes  személyek  jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintett részére adott tájékoztatásban  világosan  és  közérthetően  isme rte tnike llaz  adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó  nevét  és  elérhetőségeit;  ismertetni  kell  az  adatvédelmi   incidensből   eredő,   valószínűsíthető következményeket; ismertetni  ke  ll az  adatkezelő  által  az  adatvédelmi  incidens  orvoslására  tett  vagy  tervezett  intézkedéseket, beleértve   adott   esetben   az   adatvédelmi   incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

  • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
     
  • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedésekettett,amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
     
  • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte,  hogy  az  adatvédelmi  incidens  valószínűsíthetően  magas kockázattal jár-e, elrendelheti az  érintett tájékoztatását.

 

ADATVÉDELMI INCIDENS BEJELENTÉSE A HATÓSÁGNAK

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem  nélkül,  és  ha  lehetséges,  legkésőbb  72  órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a  természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

 

PANASZTÉTELI LEHETŐSÉG

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5. Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail:  ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Karcag , 2018. május 22.

 

 

Pontos jogalapok és FORRÁSOK

Mindenki tudja, hogy érthetően kell megfogalmazni a tájékoztatást, ezért a végére hagytuk a részletes jogalapok ismertetését. A 3. pontban felsorolt tevékenységeinkhez ezeket a pontos jogalapokat bogarásztuk ki. Szabad másolni, ha ti is ugyanezeket a tevékenységeket folytatjátok!

  1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkra kihelyezett űrlapon keresztül

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

  1. Ajánlatkérés a honlapunkra kihelyezett űrlapok segítségével

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

  1. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

  1. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

  1. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit; továbbá a 175. § (2) bekezdés a) pont- e-számla hitelesítésének kérdéseit részletezi.

  1. Szolgáltatásaink teljesítése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) ÉS a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 6:58. § (A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó jognyilatkozata, amelyből kötelezettség keletkezik a szolgáltatás teljesítésére és jogosultság a szolgáltatás követelésére.)

  1. Együtt dolgozunk másokkal

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.

  1. Elektronikus megfigyelő rendszert üzemeltetünk

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás (látogatóinkra vonatkoztatva).

A személy – és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXIII. törvény 31. §-a, 28. § (1) bekezdés c)-d) pontja rendelkezik az elektronikus megfigyelőrendszer részletszabályairól és a tájékoztatás módjáról.

  1. Van Facebook üzleti oldalunk,

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

  1. Van Facebook csoportunk,

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

  1. Tudunk küldeni hírlevelet

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pont, valamint a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdésével összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás, a kérhető adatok: név és e-mail cím.

  1. Sütiket is kezel honlapunk

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 

Tájékoztatónk készítése előtt elolvastuk az összes jó tanácsot ezekből a forrásokból:

  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny  (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)

  1. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján.  https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf

 

  1. a NAIH tájékoztatója a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről

http://naih.hu/files/2017-02-17-webaruhaz-tajekoztato-NAIH-2017-1060-V.pdf

  1. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

  1. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.)  http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf